0888 972 50102/ 987 57 07

Наемане на хамали – 7 стъпки към успешния избор на хамалска фирма

Хамали, Хамалски и транспортни услуги

Как да намеря най-добрата хамалска фирмахамали: които да оправдаят очакванията и бюджета ми?

На този въпрос ще се постараем да отговорим в следващите редове. Ще научите:

 • как протича избора при намиране на добри хамали
 • на какви неща да обръщате внимание
 • как да не попаднете на измамници
 1. Посъветвайте се с вашите приятели какъв е техния опит при наемане на хамали

Това е първото място, от което да вземете препоръки. На кои друг може да се доверите, освен на най-близките ви приятели и колеги. Разгледайте района, където живеете. Може би там има и офис на хамалска фирма. Срещнете се  с тях  лично и обсъдете всяка една подробност.

Най-удачното нещо, което може да се направи е предварителния оглед, който ние извършваме безплатно. Обърнете внимание дали  човека, който е пристигнал на огледа се допитва до всяка подробност, свързана с преместването, опаковането и извозването на предметите.

 1. Изгответе списък.

След като сте разговаряли с вашите близки, направете списък с препоръчаните хамали и вижте какво е мнението на останалите хора за тях в интернет. Разгледайте всички мнения не само отрицателните (ако имат недоволни клиенти), но положителните, за да знаете в какво са най-добри и кое в не. Направете проучване за коректността на  хамалската фирма.

 1. Направете уговорка с поне три хамалски фирми за предварителен оглед, за да изберете най-добрата сред тях.
 2. Когато представител на фирмата пристигне за огледа му дайте пълни указания за това какво точно ще се мести, опакова и превозва.

В това влизат всички мебели – от градинските (ако имате двор), до най-тежките предмети, като пиано, хладилници и пр. Когато покажете на хамалите целия инвентар, които ще се премества той ще знае какъв камион ще му бъде необходим, каква ще бъде цената на услугата и как точно ще протече целия процес.

Постарайте се да кажете всякакви други особености – има ли асансьор или се налага преместването да се осъществява по стълбите, може ли да се спира пред жилището ви, предметите чупливи ли са. В края на огледа вие ще бъдете наясно с цялата информация, която ви интересува не само за самата хамалска фирма – коректен телефон; лицата, които ще пренасят и всичко останало, което за вас е важно.

 1. Прегледайте офертите, които сте получили от хамалските фирми.

Офертата в най-общи линии представлява документ, който е подписан от вас и хамалската фирма и се приема за заявка за услугата. В него са упоменати предметите, които ще се преместват, цената, както и описание на необходимото време и обектите за транспортиране и пътната такса.

 1. Избор на най-добрите хамали.

След като сте получили оферти от няколко хамалски фирми, изберете тази, която отговаря напълно на вашите изисквания. Уговорете всички детайли с нея, най-вече наблегнете на точен час и дата, за да бъдете и двете страни наясно с времето, което разполагате.

 1. Вземете координатите на хамалите и им дайте пълни указания.

Ако е необходимо в деня на преместването звъннете, за да проследите и уточните детайлите около преместването, превоза и транспорта.

 

Наемане на хамали – 7 стъпки към успешния избор на хамалска фирма

Call Now Button

💬 Пишете ни

  Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

  💬 Пишете ни

  ...................................