Съвети за преместване на домове, офиси и опаковане

Хамали Хари - съвети отностно хамалски услуги, преместване на домове и офиси, пренасяне на вещи, опаковане и транспортни услуги.

Ние ценим своите клиенти, затова подготвихме страница със съвети по отношение на хамалските услуги

Прочетете внимателно нашите съвети преди хамалите ни да се заемат с преместването на вещите, дома или офиса ви. Подготвили сме ги специално, за да Ви улесним и помогнем. Ако ни се доверите, ще спестите време и притеснения и ще ни помогнете за безпроблемното транспортиране на имуществото ви.

   • - Направете подробен списък на вещите и мебелите за преместване;
   • - Изхвърлете предметите, от които повече няма да имате нужда;
   • - Предупредете съседите за часа и датата на преместването си и за възможността да използвате продължително асансьора и стълбището;
   • - Ако преместването се извършва на място, където се налага разрешение за използване на асансъора, осигурете го предварително.
   • - Ако сте на трудно достъпно място за нашият транспорт, осигурете предварително място за паркиране.
   • - Ако сред вещите, които ще пренасяте, има фризер или хладилник, извадете всичко от него 48 часа преди транспортирането, размразете го и го подсушете;
   • - Отстранете от вещите за пренасяне всички запалими вещества, почистващи препарати, белина, боя, спрейове и муниции;
   • - Чупливите вещи съберете на едно място и ги надпишете. Така хамалите ни ще са наясно, че трябва да работят внимателно с тях.
   • - Преносът и транспортирането на ценните вещи, пари в брой, важни документи и бижута се уточнява предварително, поради специалните грижи, които изисква.
   • - Необходими и ценни съвети и аспекти за при наемане на фирма за хамалски услуги:
   • - Току-що сте наели или купили новото си място и сте готови да започнете следващата глава от живота си. Можете да видите финалната линия и тя е почти там! Сега просто трябва да я преминете.
   • - С толкова много различни аспекти, свързани с преместването, е лесно да забравите за нещо тук или там. Тези битови съвети ще ви помогнат да гарантирате, че вашият ден на преместване е гладък, без никакви ненужни главоболия в последната минута.

Отстраняване на тежки и крехки предмети от шкафовете(скриновете)

Това е денят преди преместването и все още не сте приключили с опаковането. Поставянето на съдовете става по-дълго, отколкото очаквахте. Но най-сетне мислите, че най-накрая сте готови да опаковате цялата си къща. Въздишаш с облекчение, докато си изсипваш чаша вино. Обикаляш още веднъж дома и забелязваш скрин (шкаф) в ъгъла, пълен с неща. Твърде изморен си и решаваш, че може да бъде преместен без да вадиш нещата от него.

Това, което не осъзнахте, е, че шкафа ви не харесва промяната. Неговите крака и рамка не са пригодени за преместване особено  с чекмеджета неравенства и издатини. Преместването приключва и има само още една щета – онзи шкаф, заедно със счупените предмети в него. Сега когато е късно вечерта мислите само за него. Предметите трябва да бъдат заменени или поправени и онова спестено време предната вечер се връща отново да те преследва.

Това е разочароващ момент, който лесно може да бъде избегнат. Ако е лек дрешник, отстранете всичко преди преместването. Това просто не си струва риска. За по-здрави скринове си заслужава да оставите предмети като дрехи вътре, но за крехки предмети – винаги е по-добре да ги премахнете.

Уверете се че има паркомясто и на двете места

Вече е сутринта на преместването и компанията за хамалски услуги ви се обажда за да ви каже, че са на път към вас. Питат ви къде могат да паркират големия камион и това е момента когато се паникьосвате. Излизаш навън и виждаш, че на улицата ви са паркирани коли докъдето ви виждат очите. Най-близкото паркомясто е на 2 преки далеч от вас и вие срамежливо информирате хамалите за ситуацията. Те ви уведомяват, че преместването ще се осъществи късно през вечерта и ще струва 3 пъти по-скъпо от това, което сте предвидили.

Резервирането на място за паркиране на двете места е от съществено значение за ефикасното преместване. Задължението на клиента е да осигури паркинг място на хамалите. Всички такси по паркоместата са също отговорност на клиента. Това ще направи по-къс и по-лесен деня за преместване.

Резервиране на асансьорите

Хамалите пристигат и влизат във вашия апартамент. Вдигат и пренасят дивана в коридора. Един от хамалите натискат бутона на асансьора и чакат 2 минути да дойде. Отваря се вратата и вътре има 6 човека заедно с куче без шанс да влезе дори 1 човек още.
Ако живеете в жилищна сграда или апартамент на високо, ще трябва да резервирате асансьора и да координирате времето с хамалските услуги.

Етикетирайте кутиите, съгласно всяка стая

Направи го! Преместването е завършено и хамалите са напуснали и сега вие сте сам във новия си дом. Но сега се оглеждате и навсякъде има кутии. Отваряте първата кутия в хола и виждате че вътре има кухненски съдове. Отивате до кухнята и там отваряте кутия пълна с одеяла и дрехи. Колкото и уморени да сте разбирате, че преместването съвсем не е приключило.

За да се облекчи този проблем, има прост процес, който може да се направи по време на опаковането - етикетиране на всяка кутия, докато я опаковате. По този начин вашите хамали се ще могат да поставят кутиите в съответната  стая. Последното нещо, което искате да направите в деня на преместването, е да прекарате ненужни часове, посветени на намирането на предмети в цялата къща, и след това да ги поставите на мястото, където принадлежат. Един прост етикет на всяка кутия ще направи много по-лесно да настроите новото си място и да се почувствате като у дома си за нула време.

Хамалите също така ще могат да разберат най-безопасния начин за подреждане на кутиите в хамалския камион. Писането "крехко" на кутиите от деликатни предмети също ще позволи на хамалите да внимават как подреждат кутиите, като по този начин ще избегнете счупването на ценни предмети като например античен китайски кухненски сервиз.

Колкото и стресиращо да е преместването, има няколко прости стъпки, които ще ви осигурят, че процеса ще премине възможно най-безпроблемно Малко подготовка ще ви спести време и пари – нещо което винаги бихте искали да спестите.

Ако опаковате сами :

   • - Първо си набавете всички необходими здрави материали – кашони с различна дебелина; широколентово тиксо; стреч фолио; найлон; аеропласт; канап; опаковъчна хартия и разноцветни маркери. Ние можем да ви ги предоставим, ако предпочетете така;
   • - Започнете опаковането няколко дни преди преместването. Пакетирайте най-напред вещите, които използвате най-рядко.
   • - Не опаковайте запалими вещества;
   • - Надпишете съдържанието на всеки кашон;
   • - Снимки, картини и огледалата опаковайте първо в няколко пласта хартия, а след това ги поставете в плоска кутия.стрелкаДрехите може да оставите по закачалките или да опаковате плътно в кашони;

 

Още полезни съвети:

 

Преместване на Жилище

Професионални хамалски услуги от Хамали Хари – Защо да изберете нас за бъдещите ви премествания на тежките и обемни предмети?

С наша помощ няма да бъде необходимо да вдигате старите си, тежки и обемни вещи. Те ще бъдат транспортирани до посоченото от вас направление, а в замяна на това вие ще имате на разположение повече време за себе си, пространство и свобода. Ако сте взели решение да преместите дома си ...

Преференциални хамалски услуги

Преференциални хамалски услуги

Нашите хамалски услуги са с широк кръгозор и изобилстват различни активности. Включва така също пренасяне на багаж, мебели, офис техника, тежки машини, пиана и каси. Оборудването ни за такъв вид преместване е налице, както и доказания ни през годините опит ни като хамали. Обичайно такъв вид преместване се изпълнява в ...

Преместване на ОФИС

Преместване на офис – бизнес преместване

Преместване на офиса изисква немалък период от време, организационни умения, средства и дори ненужни боклуци, които трябва да изхвърлите. Изисква ли много усилия едно преместване на офис ? Преместване на ОФИС Организирането в офиса трябва да се извършва по начин, които да спре за много малък период от време работния ...

Пренос на Пиана и Тежки Предмети

Съвети за лесно преместване от Хамали Хари

 • Местенето може да е дълъг и изтощителен процес. Всичките ви мебели, хладилника и микровълновата, посудата и чашите, всичките ви дрехи, дори и малките сувенирчета, които сте насъбрали от пътуванията си – всички те трябва да бъдат опаковани, запечатани, надписани и натоварени в камиони. Независимо от това дали сте минималист ...
/ съвети
Хамали, Хамалски и транспортни услуги

Съвети за лесно преместване на дома:

Местенето може да е дълъг и изтощителен процес. Всичките ви мебели, хладилника и микровълновата, посудата и чашите, всичките ви дрехи, дори и малките сувенирчета, които сте насъбрали от пътуванията си – всички те трябва да бъдат опаковани, запечатани, надписани и натоварени в камиони. Независимо от това дали сте минималист или ...

/ съвети
Преместване на ОФИС

Ако опаковате сами преди хамалите да преместат дома или офиса ви:

Ако опаковате сами преди хамалите да преместат дома или офиса ви:

 • Първо си набавете всички необходими здрави материали – кашони с различна дебелина; широколентово тиксо; стреч фолио; найлон; аеропласт; канап; опаковъчна хартия и разноцветни маркери. Ние можем да ви ги предоставим, ако предпочетете така.
 • Започнете опаковането няколко дни преди ...
/ съвети
Продажба и доставка на кашони и опаковачни материали

Как да избегнем компаниите за хамалски услуги да се възползват от нас

Преместването е стресиращо преживяване. Въпреки, че повечето компании, с които влизате в контакт по време на голямо преместване ще се опитат да направят улеснят процеса, има такива , които ще се опитат да се възползват от вас когато се почувствате изтощени. Можете да се подмамите по евтината реклама на някоя ...

/ новини, съвети
Преместване на ОФИС

Тетрисовия ефект – кашоните с багаж и кое къде отива: Какви са тези глупости за различните типове кашони? Дали всъщност има значение какво се случва, когато всичко стига до новия дом?

Отговорът на този въпрос определено е "да". Освен това имайки различни кашони за преместването в новия дом е необходимо да се определи повечето от надрасканите кашона с обозначения „кухня“ или „баня“ къде отиват. Първо размера и издръжливостта на кашона е от особено значение за предотвратяване на щети по предметите в ...

/ новини, съвети
Хамалски и транспортни услуги

Ако сте взели решение да се премествате в София, без значение от кой град сте, бихте могли да използвате нашите хамалски услуги

Предлагаме хамали и преместване на багаж, евтини хамалски услуги и преместване на дома и офиса. Разполагаме с различен капацитет транспортни средства и бихме могли да задоволим предпочитанията на всеки един клиент без значение от числеността и обема на товара който притежават. Целият процес по опаковане, демонтаж, пакетиране и пренасяне не ...

/ новини, съвети
Преместване на ОФИС

Преместване в къща или офис за първи път?

(Не пренебрегвайте тези 3 съвета по преместването): Вземете химикалка и хартия! Време е да започнете да правите списъка за преместването в нова къща или офис. От бюджетиране за преминаване към подготовка за живот в новия си дом или офис, има един непрекъснат списък на нещата, които трябва да правите, ...

/ новини, съвети