Хамалските ни услуги - Ценообразуване:

Дългогодишният ни опит показва, че най – коректния начин за определяне цената на конкретната услуга, е предварителния оглед, който е безплатен и неангажиращ.

Целта на предварителния оглед е нашия представител да се запознае с всички подробности, свързани с предстоящото преместване – количество на мебелите и багажа; нуждата от монтаж/демонтаж; необходимостта от опаковане и видове опаковъчни материали; възможността за ползване на асансьор и място за паркиране на камиона в близост до обекта и др. Огледът дава възможност на клиента лично да се запознае с човек от нашия екип и да зададе всички актуални въпроси, свързани с предстоящото преместване.

Ако огледът не може да бъде осъществен, клиентите имат възможност да използват формата ни за контакт в сайта, като бъде включена важна информация относно брой и вид на имуществото; възможност за ползване на асансьор; брой етажи на двете места. За още по – изчерпателен онлайн – оглед има възможност за прикачване на снимки на вещите за преместване.

В случай, че предвидените вещи за пренасяне са малко на брой, възможно е ориентировъчна цена за услугата да се определи само чрез описание при разговор по телефона.

При нужда от ползване на товарен транспорт, клиентът сам товари/разтоварва, цените са както следва:

Малки камиони с приблизителни размери на товарния отсек 2х2х4 м. – 16 – 18 куб. м. И товаронсимост до 1,5 т.:

  • За гр. София и околността /до 50 км./ - за първия 1 час – 40,00 лв. За всеки следващ час – 30,00 лв./ч. Калкулирането е на всеки 20 мин. по 10,00 лв.;
  • За страната – от 0,75 лв. до 0,90 лв. на км. в зависимост от разстоянието. Смятат се и двете посоки.

Посочените цени са без вкл. ДДС.


Хамалските и транспортните услуги за които се отнася горното ценообразуване са:

- Комплексна услуга по преместване на дома обхващаща цялостния процес по едно преместване – доставка на опаковъчни материали и кашони, опаковане, демонтаж, пренос, транспорт. Всичко тава се предлага както като комплексна услуга, така и поотделно;

- Комплексна хамалска услуга преместване офиса, обхващаща цялостния процес по едно преместване – доставка на опаковъчни материали и кашони, опаковане, демонтаж, пренос, транспорт. Всичко тава се предлага както като комплексна услуга, така и поотделно;

- Товаро-разтоварни дейности на камиони, ТИР-ове, контейнери;

- Транспортни услуги с товарни автомобили с различен работен обем;

- Пренос на каси, пиана и др. предмети и съоръжения с голямо собствено тегло;

- Преместване на оборудване от складове и др.;

- Вътрешни размествания по указания на клиента;

- Демонтаж и монтаж на всякакви видове мебели;

- Прецизно опаковане на всички вещи, техника и оборудване;

- Продажба и доставка на богат асортимент кашони и опаковъчни материали;

- Извозване и изхвърляне на ненужни мебели, техника и др.;

- Международно преместване;


Някои фирми по преместване практикуват работа на час. В Хамали Хари подобна практика няма, тъй като считаме, че не е коректно спрямо клиентите, които до последно няма да имат информация относно крайната цена за извършваната услуга. Отделно, работниците, които работят на база заплащане на час, нямат стимул за по-бързо и качествени свършване на работата и това е една от причините да не препоръчваме и практикуваме този вид калкулиране на стойността на услугата.