0888 972 50102/ 987 57 07

Как да процедираме, когато сме се заели с малки премествания?

Хамалски и транспортни услуги домахно преместване

Преместванията може да бъдат както големи, така и малки.

Ако сте първа година в университет и се премествате в студентско общежитие, или новото ви жилище е много близо до настоящето, може би и да не са ви е необходима услугите на хамали.

Ако вещите ви не са много, бихте могли да успеете да ги транспортирате с вашия автомобил или ако нямате да наемете транспортна фирма. Днес ще ви запознаем какво точно означа „малко преместване“:

Преместване в студентско общежитие

Макар че напускането на родния дом да е съпроводено с много вълнения и емоции, обема на предметите е сравнително малък. Този тип местене е един от примерите  за „малко“ преместване. По-голяма част от стаите в общежитията са оборудвани с най-необходимите мебели, като – легла, бюра, гардероби, а ако на някои наемател не са му трябвали повече кухненските съдове, ги оставя, което от своя страна означава, че не е нужно да пренасяте и разопаковате обемни мебели. Ще ви трябват само спално бельо, топло одеяло, малко козметика, дрехи и разбира се училищни принадлежности, все пак сте там да учите.

Преместване в студио или едностайно жилище

Това е още един типичен пример за „малки премествания“, което в този случай ще означава, че ще трябва да премествате сравнително малко количество мебели и кашони. За целта бихте могли може да използвате услугите на транспортна фирма и да наемете камион.

Премествате се в същия квартал

Това е така нареченото локално преместване, което може да бъде дори и през няколко къщи. В този случай вие премествате цялата си покъщнина, но оставате в същия квартал. И този пример става въпрос за малко премествате, което в някои случай доста се проточва. Защо е така? Причината е, че стопаните предпочитат да преместват предметите си на етапи и постепенно, без да си дават сметка, че това значително удължава процеса. Най-ефективният метод да осъществявате малко, локално преместване е да го извършите наведнъж.

Преместване на тежки предмети

„Малките премествания“ обичайно обхващат преместването на два, три обемни предмети. В този пример става въпрос за вещи, които поначало се пренасят самостоятелно от другите и обхващат пиана, роали, маси за билярд, кухненски уреди, картини, скулптури, вани и т.н. Тези предмети е препоръчително да се преместват само от професионална хамалска фирма. Ако все пак решите сами да преместите тези вещи, не забравяйте да следвайте инструкциите и да бъдете максимално внимателни, защото рискувате да се контузите.

Ако искате да научите повече за преместване на тежки предмети, прочетете тази статия!

Как да процедираме, когато сме се заели с малки премествания?

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    ...................................