0888 972 50102/ 987 57 07

Как да опаковаме багажа за преместване

Хамалски и транспортни услуги

Опаковането на багаж отнема много време и енергия, но не е необходимо преместването в нов дом да наруши нормалното ви ежедневие. Ако следвате няколко прости стъпки, можете дори да направите преместването забавно!

ПОТЪРСЕТЕ РЕНОМИРАНА ХАМАЛСКА ФИРМА

Преди да помислите за опаковането, първо трябва да решите как ще се преместите. Решете дали да опаковате сами или ще предпочитате да наемете хамалска фирма. Това ще зависи от редица фактори, като вашия бюджет, времето с което разполагате и колко далеч се движите.

Ако решите да наемете професионалисти, не забравяйте, че не всички хамалски компании са създадени еднакво. Дайте си достатъчно време, за да намерите реномирана хамалска компания, за да можете да се доверите, че вещите ви са в добри ръце. Нуждаете се от съвети? Вижте тази публикация за това как да изберете фирма за хамалски услуги .

ПЛАНИРАЙТЕ ДЕНЯ ЗА ПРЕМЕСТВАНЕ

След като сте избрали хамалска компания, е време да определите дата за големия ден. Ако е възможно, опитайте се да получите достъп до новото си място няколко дни, преди да се наложи да излезете от старото.

НАПРАВЕТЕ ОПАКОВЪЧЕН СПИСЪК

Преди да започнете да опаковате, направете инвентаризация на всичко. Опаковъчният списък ще ви помогне да бъдете по-организирани и ще ви даде гаранция, че няма да забравите нищо. Освен това ще ви помогне да определите какво има място в новия ви дом и какво ще се наложи да го продадете/изхвърлите или подарите.

Вземете химикал и бележник и преминете през стаята по стая в дома си. Направете два списъка: един за това, което взимате със себе си, и друг за това, което ще изхвърлите. Категоризирайте всичко по стая, за да опростите процеса на опаковане.

ОТЪРВЕТЕ СЕ ОТ НЕНУЖНИТЕ ВЕЩИ

Преместването в нов дом е началото на следващата глава от живота ви. Възползвайте се от тази възможност, за да изчистите всички стари и ненужни неща. След като решите какво ще вземете със себе си, заделете всичко ненежно. Можете да направите разпродажба, да ги рециклирате или да дарите предметите за благотворителност.

ОПАКОВАЙТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Ако смятате да си направите нещо полезно по време на преместването си, то то това е следното: дайте си достатъчно време за опаковане. Преместването е достатъчно стресиращо – не искате да оставите всичко за последния момент. Започнете рано, за да можете да отделите време и да опаковате нещата си правилно.

КАКВО ЩЕ ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ОПАКОВАТЕ ВСИЧКО

Вече сте почти на финала. Наели сте хамалска компания, организирали сте всички предмети си и сте ги намалили до най-важните. Сега е време да опаковате всичко и да започнете новото си приключение. За да запазите нещата си в безопасност, използвайте опаковъчни консумативи за преместване:

– ĸaшoни – в paзлични видoвe paзмepи;

– чyвaли – ceзaлoви или oт дeбeл нaйлoн;

– aмбaлaжнa xapтия – зa дoмaĸинcĸитe ви cъдoвe;

– тиĸco /cĸoч/ – oбиĸнoвeнo зa ĸaшoнитe и xapтиeнo – зa мeбeлитe;

– cтpeч фoлиo – пpoтив издpacĸвaнe и зaмъpcявaнe;

– aepoплacт – зa мeбeли и aпapaтypи, ĸoитo ce нyждaят oт cпeциaлнo внимaниe;

– ĸaшoни-гapдepoби – зa oфициaлни oблeĸлa;

– cпeциaлни ĸaшoни зa пpeнoc нa cтъĸлeни чaши.

Опаковането на багажа и организацията по преместването в ново жилище може да бъде много стресиращо. Доверете се на Хамали Хари за цялата организация и самото преместване.

Как да опаковаме багажа за преместване

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    .....................................