0888 972 50102/ 987 57 07

7 полезни съвета за преместването на тежки мебели. Преместване на мебели

Пренос на Пиана и Тежки Предмети

Имате желание да преместите тежки мебели вкъщи, но не сте наясно от къде точно да се захванете с тази, не лека задача?

Съществуват методи с помощта на които да се предпазите от наранявания и най-вече излишни главоболия. Необходимо е да бъдете добре подготвени, а от тази статия ще научите и няколко полезни съвети, които да ви помогнат.

Кратко ръководство за преместване на тежки мебелипреместване на мебели

 • Извадете всичко от шкафовете и разчистете рафтовете

Може би някои хора ще решат, че не е необходимо да изпълнят тази част, но по това не е точно така. Сигурни сме, че е по-добре да разчистете всичко, за да не падне нещо по време на преместването, но и да не ви тежи товара излишно.

 • Демонтирайте всички части на мебелите

Разглобете всяка една част от мебелите – рафтчета, чекмеджета, врати и т.н. Не забравяйте да разпределите в отделни пликчета болчетата, за да можете след това да ги сглобите отново.

 • Опаковайте мебелите

Колкото и да внимавате при местенето може съвсем неволно да надраскате любимата си маса, гардероб или етажерка. Ето защо се постарайте да ги защитите максимално добре. Използвайте подръчни материали или аеропласт. По този начин дори и да ударите мебелите, няма да нанесете големи поражения върху тях.

Методи за местене на тежки предмети

 • Не повдигайте, а плъзгайте

Този метод ще ви помогне при преместването на тежки предмети. Ако повърхността е гладка (напр. паркет), подложете одеяло или друго подръчно средство, за да съкратите образувалото се сцепление. В случай, че плъзгате върху килим, поставете под мебелировката някакъв гланциран кашон.

 • Вдигайте предметите, като използвате повече краката си, а не гърба

Дърпащата и плъзгащата техника са най-добрите тактики. Но запомнете –  стигнете ли до праг, повдигнете предмета с помощта на краката (тук ще ви е от ползва ако можете да изпълнявате правилно клек) си, а не от гърба. Клекнете, като не се навеждате и повдигнете предмета. По този начин, тежестта е върху краката и ръцете ви и защитавате гърба си от контузии.

 • Снабдете се с колани за повдигане, които са специално приспособени за преместване на тежки предмети

За да ги използвате, повикайте на помощ приятел. Коланите спомагат за правилното разпределение на тежестта и ви помагат по-лесно да пренесете тежките предмети.

 • Завъртете мебелите, когато сте близо до ъгъл

Този метод ще ви помогне да предпазите предметите от наранявания така, че стигнете ли ъгъла – завъртайте.  Ако премествате диван, най-добре е да го завъртите на едната страна, като образувате буквата “L”. В това положение ще можете по-лесно да го завъртите, като приближите ъгъла и дивана няма да  опира в стената.

И все пак, ако желаете да си спестите всички главоболия, направете заявка за една от най-поръчваните ни услуги – преместване на мебели.

 

 

 

 

 

 

 

 

7 полезни съвета за преместването на тежки мебели. Преместване на мебели

Call Now Button

💬 Пишете ни

  Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

  💬 Пишете ни