0888 972 50102/ 987 57 07

Четири варианта за реклама на хамали

МОНТАЖ, ДЕМОНТАЖ, ОПАКОВАНЕ

Предлагането на хамалски услуги в България отчита сериозен ръст през последните години. Разбира се секторът търпи най-голямо развитие в по-големите градове на страната като София, Варна, Пловдив, Русе. Някои дори коментират, че докато преди време спасителната ниша за безработните бе да станат таксиметрови шофьори, то сега вариантът за препитание е именно хамалството.

Хамалските фирми и бригади се роят с всяка изминала седмица, а сайтовете в интернет на фирмите, предлагащи хамалски услуги, са толкова много, че потенциалните клиенти се затрудняват в избора. И тук идва въпросът с рекламирането на фирмата. Едва ли ще открием нещо кой знае колко ново, но все пак ще се опитаме да посочим четирите най-удачни варианта за реклама.

Интернет

За всеки вече е ясно, че всяка фирма, без значение от това до колко е голяма, трябва да има интернет сайт. Фирмите за хамалски услуги също осъзнаха тази истина и си направиха интернет портали. Друг е въпросът, че тези интернет страници на фирмите за хамалски услуги, които излизат на по-задните страници в Google остават незнайни за клиентите.

Наличието на сайт обаче е сравнително висока предпоставка за намирането на клиенти. А, ако въпросната хамалска фирма отдели средства за реклама в интернет и повече от задължителната оптимизация на сайта, вероятността за ръст на поръчките се увеличава. Още повече, че системата в интернет е такава, че рекламата се появява при този, който наистина търси хамалски услуги.

Традиционните медии

За разлика от интернет, рекламата в традиционните медии, като вестници, радиа и телевизия, е значително по-скъпа. Това обаче не винаги е гарант, че ще присъствате на видно място. По-скоро, ако говорим за печатните издания, карето на хамалската фирма ще бъде в някои справочник или страницата с обявите и остава по-незабележима.

Е, ако хамалската фирма реши да развърже кесията и да плати повече, карето й ще присъства на по-предни страници, дори и на първа. Относно радиата и телевизиите ситуацията е подобна – ще присъстваш в този часови диапазон, за който си платиш.

Плакати

Плакатите са изпитано средство, което действа. Причината е в това, че всеки от нас минава покрай афишарки и ще види плаката. При положение обаче, че плакати се лепят за стотици събития, то вероятността да залепите плаката и след пет минути, той вече да е покрит, е огромна.

Като се има предвид, че афишарките в големите градове, където са съсредоточени и фирмите за хамалски услуги са хиляди, то парите, които ще трябва да изразходите за плакати ще са доста.

От уста на уста

Рекламата “от уста на уста” е изпитано средство за популяризиране на всяка дейност. За да има този метод успех и при хамалските фирми, обаче, е необходимо да са на пазара от много години и да са поемали много поръчки. Именно многото клиенти са тези, които ще кажат на хората за фирмата.

В никакъв случай не е удачно да се разчита само на метода “от уста на уста”, защото тук резултатите не идват бързо, а и не се знае дали всичко, което ще се говори по ваш адрес, ще бъде коректно.

Четири варианта за реклама на хамали

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    ...................................