0888 972 50102/ 987 57 07

Четири причини, заради които да наемете хамали за преместването на пиано

Пренос на Пиана и Тежки Предмети

Решили сте да се местите, това е чудесно, но имате пиано и идва момента в който се чудете трябва ли помощ. При пренасянето на пиано без помощта на професионалните хамалски услуги бихте могли  да причините сериозни щети както на на скъпия музикален инструмент, така и на имуществото или на вас. Ето защо в тази статия ще ви запознаем с четири причини заради които да наемете хамали при преместването на пиано.

  1. Пианата са тежки и обемни.

На пръв поглед и сами може да прецените, че пианото е много тежко, но колко точно може би ще се запитате. По-малките тежат приблизително 230 кг, големите към 226 кг., а някои достигат и до половин тон. Причината е в компонентите от които е направено пианото – главно чугун и дърво.

Защо да изберете в този случай хамалските услуги – при пренасянето на пианото се използват камион с падащ борд, благодарение на който без много усилия пианото ще бъде повдигнато.

Освен, че са тежки, тези музикални инструменти са и обемни. При пренасяне тежестта на пианото не е равномерна навсякъде и е възможно много лесно да загубите баланса, а това е голям проблем особено ако ви се налага да минете около ъгли и стълби.

Защо да изберете в този случай хамалските услуги – те са професионалисти и имат необходимия подход към ситуацията.

  1. Може да ги повредите по време на пренасянето

Макар да изглеждат масивни и неразрушими, пианата в действителност са много деликатни и лесно може да ги счупите. Конструкцията им е изградена от много деликатни компоненти. Най-сериозната неизправност, която може да се случи е да се повреди вътрешния звуков механизъм и механизма на свирене.

  1. При преместването на пиана е възможно да се стигне до сериозни инциденти

Поради несъобразяването на тежестта, обемността и деликатността на пианото бихте могли да предизвикате сериозни инциденти, като например счупвания и болки в кръста. Ето защо винаги се доверявайте на професионалистите в областта.

  1. Пренасянето на пиана изисква специално оборудване и умения

При преместването на пиано е необходимо да се използва транспорт оборудван с падащ борд, колани и специална количка за пиана. Оборудването е много важно за осъществяване на професионалното и надеждно преместване.

За да се пренесе без да се надраска или нарани някои елемент е необходимо да се опакова много добре пианото. По този начин си гарантирате максимална защитеност и безопасност. Както пренасянето, така и товаренето и разтоварването на пианото изискват специално умения, за да не се получат контузии и наранявания. В някои от случвайте е необходимо и демонтаж.

Четири причини, заради които да наемете хамали за преместването на пиано

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    .....................................