0888 972 50102/ 987 57 07

Как да избегнем компаниите за хамалски услуги да се възползват от нас

Продажба и доставка на кашони и опаковачни материали

Преместването е стресиращо преживяване. Въпреки, че повечето компании, с които влизате в контакт по време на голямо преместване ще се опитат да направят улеснят процеса, има такива , които ще се опитат да се възползват от вас когато се почувствате изтощени.

Можете да се подмамите по евтината реклама на някоя такава компания, но ако не сте внимателни лесно може да бъдете преметнати. (Представете си, мислите , че наемате преместваща компания, а вместо това получавате един човек с подобие на микробус. Не е оферта нали?) Ето някои неща, за които трябва да сте нащрек когато наемате преместваща компания.
Някои сигнали, че преместващата компания прави измами?
Виждате сделка, която звучи невероятно? Това вероятно е така. Обявената цена обикновено не се изяснява от някакъв малък текст или контекст и като цяло не казва за какво се отнася. Това, в което се състои измамата е – в последствие се установяват допълнителни „непредвидени“ разходи ( стълби, товарене на маршрут повече от 50 метра и т.н.)  и така цената нараства. Тъй като няма документи, няма и обвързващо споразумение. Ето така ще озовете  с половината неща държани като заложници в камиона по време на преместването.

Какви са отличителните белези на една реномирана хамалска  компания?
Като например трябва да имат присъствие в различни сайтове за преглед на потребителите. Една солидна компания ще знае колко е важно да се изгради доверие и ще направи опит да гарантира положителни отзиви. Същевременно ще се предпазва от твърде перфектни оценки, защото това може да означава, че не са автентични. Докато обратната връзка изглежда позитивна и разумна, ще бъдете в безопасност.
Те също трябва да ви осигурят координатор и офис мениджър – някой, чиято работа е да гарантира резултатите в положителна насока. Това е от значение, когато се породят някакви пречки. Понякога възникват неизбежни проблеми: може би ключовете за новия дом не са налице или мебелите не се побират. Координатора е отговорен за преместването от точка А до точка Б; те са информирани през целия процес, когато не вървят по план и се заемат с проблемите възникващи по пътя. И малки и големи компании често изпускат тази стъпка, затова намерете компания, която предлага подобен подход. Ще знаете, че сте в добри ръце.

Какво могат да направят потребителите за да не се възползват от тях?
С една дума, трябва да имате план. Когато резервирате по-рано имате повече възможни опции. Това значи да имате време да намерите добра преместваща компания с която имате добри отношения. Ако имате времето, винаги е умно да направите посещение на място, така че да може да определите дали дадена компания отговаря на очакванията ви.( Дали идва на време в уговорения час? Дали се обаждат ако закъсняват?) Запомнете, хамалите са отговорни за  безопасното и ефективното  придвижване на всичко, което притежавате. Това не е решение, което трябва да взимате прибързано.

Обичайно ли е хамалите да изискват капаро? И колко?
Обичайно е за хамалските компании да искат малко капаро и стойността да варира. Единствено трябва да се притеснявате ако искат цялата сума преди да са извършили услугата или наистина голяма сума за капаро. Какво да предприемат потребителите ако са се възползвали от тях?
Вземете името и контактите на офис мениджъра или собственика преди местенето в случай, че нещо се обърка. Трябва да се уверите, че договора е подписан, защото това предоставя минимална протекция за потребителя и възможност за деклариране на ценността на предметите. Ако нещо се обърка и компанията откаже да поеме отговорността, КЗП предоставя протекция и ще се опита да потърси отговорност на компанията.
Когато знаете какво да търсите е лесно да хванете потенциални измамници и да ги избегнете. Стига да си отделите време за план, деня ви за местенето няма да ви докара главоболия.

Как да избегнем компаниите за хамалски услуги да се възползват от нас

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    .....................................