0888 972 50102/ 987 57 07

Необходими и ценни съвети и аспекти за при наемане на фирма за хамалски услуги:

Хамалски и транспортни услуги

Току-що сте наели или купили новото си място и сте готови да започнете следващата глава от живота си. Можете да видите финалната линия и тя е почти там! Сега просто трябва да я преминете. С толкова много различни аспекти, свързани с преместването, е лесно да забравите за нещо тук или там. Тези битови съвети ще ви помогнат да гарантирате, че вашият ден на преместване е гладък, без никакви ненужни главоболия в последната минута.

Отстраняване на тежки и крехки предмети от шкафовете(скриновете)
Това е денят преди преместването и все още не сте приключили с опаковането. Поставянето на съдовете става по-дълго, отколкото очаквахте. Но най-сетне мислите, че най-накрая сте готови да опаковате цялата си къща. Въздишаш с облекчение, докато си изсипваш чаша вино. Обикаляш още веднъж дома и забелязваш скрин (шкаф) в ъгъла, пълен с неща. Твърде изморен си и решаваш, че може да бъде преместен без да вадиш нещата от него.
Това, което не осъзнахте, е, че шкафа ви не харесва промяната. Неговите крака и рамка не са пригодени за преместване особено  с чекмеджета неравенства и издатини. Преместването приключва и има само още една щета – онзи шкаф, заедно със счупените предмети в него. Сега когато е късно вечерта мислите само за него. Предметите трябва да бъдат заменени или поправени и онова спестено време предната вечер се връща отново да те преследва.
Това е разочароващ момент, който лесно може да бъде избегнат. Ако е лек дрешник, отстранете всичко преди преместването. Това просто не си струва риска. За по-здрави скринове си заслужава да оставите предмети като дрехи вътре, но за крехки предмети – винаги е по-добре да ги премахнете.

Уверете се че има паркомясто и на двете места
Вече е сутринта на преместването и компанията за хамалски услуги ви се обажда за да ви каже, че са на път към вас. Питат ви къде могат да паркират големия камион и това е момента когато се паникьосвате. Излизаш навън и виждаш, че на улицата ви са паркирани коли докъдето ви виждат очите. Най-близкото паркомясто е на 2 преки далеч от вас и вие срамежливо информирате хамалите за ситуацията. Те ви уведомяват, че преместването ще се осъществи късно през вечерта и ще струва 3 пъти по-скъпо от това, което сте предвидили.
Резервирането на място за паркиране на двете места е от съществено значение за ефикасното преместване. Задължението на клиента е да осигури паркинг място на хамалите. Всички такси по паркоместата са също отговорност на клиента. Това ще направи по-къс и по-лесен деня за преместване.

Резервиране на асансьорите
Хамалите пристигат и влизат във вашия апартамент. Вдигат и пренасят дивана в коридора. Един от хамалите натискат бутона на асансьора и чакат 2 минути да дойде. Отваря се вратата и вътре има 6 човека заедно с куче без шанс да влезе дори 1 човек още.
Ако живеете в жилищна сграда или апартамент на високо, ще трябва да резервирате асансьора и да координирате времето с хамалските услуги.

Етикетирайте кутиите, съгласно всяка стая
Направи го! Преместването е завършено и хамалите са напуснали и сега вие сте сам във новия си дом. Но сега се оглеждате и навсякъде има кутии. Отваряте първата кутия в хола и виждате че вътре има кухненски съдове. Отивате до кухнята и там отваряте кутия пълна с одеяла и дрехи. Колкото и уморени да сте разбирате, че преместването съвсем не е приключило.

За да се облекчи този проблем, има прост процес, който може да се направи по време на опаковането - етикетиране на всяка кутия, докато я опаковате. По този начин вашите хамали се ще могат да поставят кутиите в съответната  стая. Последното нещо, което искате да направите в деня на преместването, е да прекарате ненужни часове, посветени на намирането на предмети в цялата къща, и след това да ги поставите на мястото, където принадлежат. Един прост етикет на всяка кутия ще направи много по-лесно да настроите новото си място и да се почувствате като у дома си за нула време.
Хамалите също така ще могат да разберат най-безопасния начин за подреждане на кутиите в хамалския камион. Писането "крехко" на кутиите от деликатни предмети също ще позволи на хамалите да внимават как подреждат кутиите, като по този начин ще избегнете счупването на ценни предмети като например античен китайски кухненски сервиз.
Колкото и стресиращо да е преместването, има няколко прости стъпки, които ще ви осигурят, че процеса ще премине възможно най-безпроблемно Малко подготовка ще ви спести време и пари – нещо което винаги бихте искали да спестите.

Необходими и ценни съвети и аспекти за при наемане на фирма за хамалски услуги:

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни