0888 972 50102/ 987 57 07

Съвети за преместване от хамали в ново жилище заедно с домашния любимец

преместване от хамали в ново жилище с куче

Преместването от хамали в нов дом всява суматоха при домашните любимци. Сред кашоните и куфарите, както и тяхното натоварване в хамалския камион, домашните любимци биха могли да се изгубят сред суматохата, затова е важно хамалите извършващи хамалската услуги да направят така, че домашните любимци да не усетят дискомфорт

Ако възнамерявате да се премествате заедно с домашния ви любимец е препоръчително да бъдете подготвени. Домашните животинки не харесват промените – особено по-възрастните сред тях и някои породи котки.

Точно поради тази причина ви даваме няколко ценни съвета, за да могат  вашите животинки да се чувстват спокойни по време на преместването.

Животните усещат всички промени в къщата. Видели ли сте кучето как ви гледа, когато извадите дрехите от гардероба и започнете да ги прибирате в куфара?

За да не забелязва любимеца драстичната промяна в заобикалящата го среда и да се чувства спокойно опаковайте поетапно вещите си. Не прибирайте нещата на любимеца, все пак до него трябва да има храна и вода, както и една играчка, за да се разсейва и да не ви пречи.

Запазете рутината на домашния любимец без изменения докато опаковате всички вещи. Животните са привикнали към рутината си и имат изградени навици. Ако промените рязко ежедневието им, любимеца по всяка вероятност ще ви покаже, че това няма да му е приятно.

Актуализирайте адреса върху идентификационния медальон. Сменете го с новия и добавете телефонен номер. Ако любимецът ви има микрочип актуализирайте вашите контакти в базата данни.

В деня на преместването най-доброто, което може да направите е любимеца ви да бъде в приятел или съсед. Ако няма кои да се грижи за него, погрижете се животинчето да бъде далеч от суматохата. Най-добре е да го сложите в обезопасена стая, където има вода и играчки.

Затворете вратата и поставете голяма табела, която да припомня на семейството ви и хамалите, че в стаята е затворено животното.

Пътуване с домашният любимец. Най-добре е той да бъде с вас в автомобила. Така ще се чувства спокойно и сигурно. Ако новото ви жилище се намира по-далеч вземете с вас храна и вода.

Когато сте в новото жилище, най-вероятно ще искате да пуснете любимеца да разгледа новата територия. Ние обаче ви съветваме, да затворите животното в някоя стая, докато разтоварването на вещите ви не завърши и хамалите са си свършили работата. Ако то е неспокойно ви препоръчваме някой да го наглежда и да го разсейва.

Върнете се към обичайното ежедневие колкото се може по-бързо. Разходките в новия квартал ще помогнат на кучето по-бързо да се приспособи към новата среда, а вие ще може да се запознаете с новите съседи!

 

Съвети за преместване от хамали в ново жилище заедно с домашния любимец

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    .....................................