0888 972 50102/ 987 57 07

Няколко съвета за надеждно опаковане на чупливи вещи

КАШОНИ за преместване

Продължаваме съветите ни ако имате нужда от преместване и хамалски услуги. В предишната статия ви запознахме с някои тънкости около опаковането на чинии и чаши, а сега ще продължим с разясненията. Разбира се това не са някакви съвсем нови открия от нас, просто решихме с да ви поднесем тази информация по най-разбираемия начин и най-важното е, че всичко събрано на едно място. Сега ще имате едно ръководство по което да се водите когато сте решили да премествате дома си и са ви нужни някои насоки.

Как да опаковаме огледалата и по-големите стъклени вещи?

При опаковането на стъклени вещи (огледала, рамка на картина или някакъв друг вид стъклена плоскост) е хубаво да поставите началото на облепването от единия до другия край на плоскостта с тиксо, като се стараете да направите звезда.

Когато се носят подобен тип плоскости, се образува извиване на микроскопично равнище. Тиксото ще неутрализира вибрациите и физичните сили, които биха могли да пукнат стъклото.

За да защитите ъглите на стъклената плоскост, направете триъгълник от картон, поставете го на ъглите и облепете с тиксо. Ако не ви се занимава с направата на ъглите закупете си готови от магазините, предлагащи опаковъчни материали.

Накрая опаковайте стъклената повърхност с аеропласт, като се стараете да обхванете добре навсякъде, включително и ъглите по краищата и фиксирайте всичко с тиксо. Тук идеята е опаковката да бъде плътно закрепена за предмета, за да не се размества.

На пазара магазините за опаковъчни материали предлагат кутии за огледала или други стъклени плоскости, които имат във вътрешната си страна дунапрен.

Как да опаковаме вазите и по-фината керамика?

Специфичното при опаковането на вазите е използването на кутии, като  с най-добрия вариант е те да с размерите на предмета.

Аналогично като при опаковането на чашите, вазата също се обгръща с вестник и вътрешността й се запълва с намачкана хартия. След крачка е поставянето на аеропласт, като е хубаво да минете от всички страни и да фиксирате с тиксо. Сложете опакованата ваза в кашона и уплътнете пространството със стари чисти дрехи. Ако трябва да опаковате няколко вази приложете същата тактика, а като ги поставите в кашона  се старайте да има на разстояние между тях, което да уплътните с плат.

По-малките и фини съдове можете също да опаковате заедно. Нареждайте ги с най-масивната част надолу и уплътнете хубаво празните пространства.

Ако трябва да опаковате по-голяма ваза ви съветваме да бъде сама в кашона и да я увиете с четири слоя аеропласт, както и да не забравяте да я уплътните много добре с парцали, за да се размества.

Напомняме ви златното правило при опаковането на чупливи вещи – не поставяйте прекалено много вещи в един кашон, понеже ще се получи напрежение между предметите и има опасност да се напукат. Също така не оставяйте празно пространство между вещите и кашона, тъй като по време на преместването те ще се клатушкат и има опасност от счупване.

Имате намерение скоро да се премествате? Искате да имате повече свободно време, то тогава оставете тежката работа на Хамали Хари!

 

Потърсете ни винаги когато имате нужда от преместване на дома и офиса и се възползвайте от услугата ни – безплатен оглед.

 

Няколко съвета за надеждно опаковане на чупливи вещи

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни

    .....................................