0888 972 50102/ 987 57 07

Намалeте разходите си при преместване с помощта на тези съвети

Преместване на Жилище

В предишната статия разгледахме някои от основните методи за намаляване разходите при преместване на дома и сега ще ви запознаем и с останалите.

 1. Използвайте стари вестници – това е отличното средство за уплътняване на кашоните, но с едно допълнение, че мастилото ще изцапа вещите. Използвайки вестници ще намалите опасността от повреждане на вещите, особено на най-чупливите. За запълване на кашоните може да използвате още подръчни материали като дрехи, парцали и одеяла.
 2. При опаковането се старайте ако имате възможност да поставяте малките вещи в по-големите. Така ще намалите разхода на кашони и опаковъчни материали.
 3. Попитайте приятелите и роднините дали могат да ви укажат съдействие при носенето, натоварването и разтоварването на вещите.
 4. Наемете камион или ако някои приятел разполага с такъв да ви го заеме – във втория случай ще заплатите единствено за горивото. Ако няма кой да ви помогне по-добрия вариант е да наемете бус и шофьор, за да транспортирате багажа. Ангажирайте буса за един курс като в него натоварете само най-тежките и обемни предмети, а по-леките ги транспортирайте с ваш транспорт.
 5. Поискайте оферти от няколко хамалски фирми – в някои случаи, колкото и да искаме да се справим сами, просто няма начин как това да се случи. Ако сте направили вече този извод, може би е най-добре е да потърсите услугите на специалистите. Препоръчваме ви да поискате оферти от повече транспортни фирми, като най-важното е те да ви посочат крайните суми за услугата. Подпишете договор, в който е упомената крайната цена, а ако използвате няколко услуги от тази фирма може да попитате за преференциални отстъпки.
 6. Направете застраховка на имуществото – може и да не е популярна в България, застраховката на имуществото при преместване е важна и с нея си гарантирате спокойствието. Факт е, че това е допълнителен разход, но ако се случи някакъв инцидент при транспортирането или пренасянето на багажа ви, ще вземете обезщетение. Тази застраховка може да вземете от хамалската фирма или от застрахователна фирма.
 7. Потърсете човек, който прави разпродажба и го оферирайте да изкупи вещите ви на символична цена.
 8. Планирайте преместването и запишете всички стъпки през, които трябва да преминете.
 9. Планирайте датата на изнасяне, така че да не ви се наложи да плащате допълнително за още един наем.
 • Посетете новия апартамент и вземете размери, за да бъдете сигурни, че имате място за всички мебели.
 • Попитайте брокера дали тяхната агенция има договор с транспортна фирма. Може да ви предложат преференциални отстъпки като текущ клиент.
 • Ако се местите в съседство сформирайте екип от шест-седем човека и транспортирайте всички вещи на няколко етапа.

Това беше нашият списък с най-ценните съвети при преместване на дома, с помощта на които да намалите разходите си. Наслаждавайте се на новото ви дом и създавайте само приятни спомени там!

 

Намалeте разходите си при преместване с помощта на тези съвети

Call Now Button

💬 Пишете ни

  Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

  💬 Пишете ни