0888 972 50102/ 987 57 07

Най-важните неща, които трябва да спазвате при опаковане на чупливи предмети

Опаковане на вещи, пренос на тежки товари

Може би неведнъж ви се е случвало да не сте били разсеяни с опаковането на предметите ви или неочаквано по време на преместването нещо се е счупило. В тази статия сме подбрали няколко съвета, които ще ви помогнат да опаковате всичко, без счупите нещо.

Най-добрият съвет, които можем да ви дадем за безпроблемно опаковане на вещите е да си достатъчно време за всичко и в никакъв случай да не бързате. На всеки може да се случи да забрави или да не обмисли добре каква е подходящата опаковка за даден предмет, ето защо не отлагайте за последния момент, а отделете врем в което спокойно да опаковате всичко.

За ваше улеснение сме подготвили списък с опаковъчни материали:

  • Маркер за надписване на кашоните
  • широко тиксо за залепване, както и хартиено
  • Ножица
  • Картони за уплътнение
  • Аеропласт (фолио с балончета, бабъл фолио), вестници и стари дрехи
  • Здрави кашони

Снабдете се с тях и ви уверяваме, че вещите ви ще бъдат опаковани идеално и ще пристигнат на адреса непокътнати.

При нас може да намерите богат избор от трипластови кашони, чували и други опаковъчни материли. Запознайте се с целия ни асортимент и поръчайте всичко необходимо.

Сега идва и нелеката задача как да опаковате всичко? В следващите редове ще се запознаете с някои хакове, които ще ви помогнат при опаковането.

Как да опаковаме надеждно чиниите?

Първото нещо, което трябва да направите е да опаковате всяка една чиния поотделно с аерофолио. За да не се размества фолиото, залепете я с тиксо. Подредете чиниите вертикално в здрав кашон, като се съобразете той да не бъде прекалено голям, а колкото диаметъра на чиниите.

Този начин на подреждане съкращава площта на допир, следователно опасността от счупване по време на преместване и транспортиране се намалява.

За по-фините и ценни за вас чинии ви съветваме да ги уплътните много добре. Сложете между чиниите и от страни на кашона по един мек картон. По този начин те няма да се местят при преместването и ще бъдат достатъчно  уплътнени.

Внимавайте е да не претоварвате кашоните. Ако поставяте много голям товар в един кашон, това ще предизвика напрежение в опаковката, както и между вещите, които се намират вътре. Ето защо по-добре да бъдат два кашона, отколкото един пренатоварен. Не рискувайте, понеже със сигурност от тежестта кашона ще се скъса и вещите ви ще се счупят.

Как да опаковаме надеждно чаши и фина стъклария?

Както при чиниите, така и при чашите се спазва отделното опаковане. За целта използвайте вестник и с помощта на тиксото внимателно След това облепете чашата, така че вестника да бъде плътно по нея.

Понеже чашите са по-малки, но по-обемни и това води до по-голямо напрежение на кашона ви препоръчваме да използвате по-малки и плътни кашони. Целта е в един кашон да бъдат поставени максимално тринадесет чаши, но не повече, за да не се скъса кашона.

Ако във вашия случай трябва да подредите чашите на две-три нива (съветваме ви да не са повече), то най-отдолу поставете по-масивните чаши, а над тях вече подреждайте по-тънкостенните. Нивата отделяйте с по два слоя велпапе (мек картон).

Не пропускайте да означите кашона със стикер, които да обозначава от къде точно трябва да се отвори. Ако не разполагате със стикери нарисувайте стрелка.

Това бяха първите два трика, очаквайте съвсем скоро и останалите. А до тогава разчитайте на нашите хамалски услуги и ни потърсете ако имате нужда от квалифицирани хамали, които да ви помогнат при преместването на офиса или дома.

Най-важните неща, които трябва да спазвате при опаковане на чупливи предмети

Call Now Button

💬 Пишете ни

    Съгласен с Политиката за защита на личните данни.

    💬 Пишете ни