Хамалски услуги ХАМАЛИ ХАРИ
0888 972 501
02/ 987 57 07

 

 

Ние ценим своите клиенти, затова подготвихме страница със съвети по отношение на хамалските услуги.


линия

 

Прочетете внимателно нашите съвети преди хамалите ни да се заемат с преместването на вещите, дома или офиса ви. Подготвили сме ги специално, за да Ви улесним и помогнем. Ако ни се доверите, ще спестите време и притеснения и ще ни помогнете за безпроблемното транспортиране на имуществото ви.

 • стрелкаНаправете подробен списък на вещите и мебелите за преместване;

 • стрелкаИзхвърлете предметите, от които повече няма да имате нужда;

 • стрелкаПредупредете съседите за часа и датата на преместването си и за възможността да използвате продължително асансьора и стълбището;

 • стрелкаАко преместването се извършва на място, където се налага разрешение за използване на асансъора, осигурете го предварително.

 • стрелкаАко сте на трудно достъпно място за нашият транспорт, осигурете предварително място за паркиране.

 • стрелкаАко сред вещите, които ще пренасяте, има фризер или хладилник, извадете всичко от него 48 часа преди транспортирането, размразете го и го подсушете;

 • стрелкаОтстранете от вещите за пренасяне всички запалими вещества, почистващи препарати, белина, боя, спрейове и муниции;

 • стрелкаЧупливите вещи съберете на едно място и ги надпишете. Така хамалите ни ще са наясно, че трябва да работят внимателно с тях.

 • стрелкаПреносът и транспортирането на ценните вещи, пари в брой, важни документи и бижута се уточнява предварително, поради специалните грижи, които изисква.

 

 

Необходими и ценни съвети и аспекти за при наемане на фирма за хамалски услуги:

линия

 

Току-що сте наели или купили новото си място и сте готови да започнете следващата глава от живота си. Можете да видите финалната линия и тя е почти там! Сега просто трябва да я преминете. С толкова много различни аспекти, свързани с преместването, е лесно да забравите за нещо тук или там. Тези битови съвети ще ви помогнат да гарантирате, че вашият ден на преместване е гладък, без никакви ненужни главоболия в последната минута.


Отстраняване на тежки и крехки предмети от шкафовете(скриновете)
Това е денят преди преместването и все още не сте приключили с опаковането. Поставянето на съдовете става по-дълго, отколкото очаквахте. Но най-сетне мислите, че най-накрая сте готови да опаковате цялата си къща. Въздишаш с облекчение, докато си изсипваш чаша вино. Обикаляш още веднъж дома и забелязваш скрин (шкаф) в ъгъла, пълен с неща. Твърде изморен си и решаваш, че може да бъде преместен без да вадиш нещата от него.
Това, което не осъзнахте, е, че шкафа ви не харесва промяната. Неговите крака и рамка не са пригодени за преместване особено  с чекмеджета неравенства и издатини. Преместването приключва и има само още една щета – онзи шкаф, заедно със счупените предмети в него. Сега когато е късно вечерта мислите само за него. Предметите трябва да бъдат заменени или поправени и онова спестено време предната вечер се връща отново да те преследва.
Това е разочароващ момент, който лесно може да бъде избегнат. Ако е лек дрешник, отстранете всичко преди преместването. Това просто не си струва риска. За по-здрави скринове си заслужава да оставите предмети като дрехи вътре, но за крехки предмети – винаги е по-добре да ги премахнете.


Уверете се че има паркомясто и на двете места
Вече е сутринта на преместването и компанията за хамалски услуги ви се обажда за да ви каже, че са на път към вас. Питат ви къде могат да паркират големия камион и това е момента когато се паникьосвате. Излизаш навън и виждаш, че на улицата ви са паркирани коли докъдето ви виждат очите. Най-близкото паркомясто е на 2 преки далеч от вас и вие срамежливо информирате хамалите за ситуацията. Те ви уведомяват, че преместването ще се осъществи късно през вечерта и ще струва 3 пъти по-скъпо от това, което сте предвидили.
Резервирането на място за паркиране на двете места е от съществено значение за ефикасното преместване. Задължението на клиента е да осигури паркинг място на хамалите. Всички такси по паркоместата са също отговорност на клиента. Това ще направи по-къс и по-лесен деня за преместване.


Резервиране на асансьорите
Хамалите пристигат и влизат във вашия апартамент. Вдигат и пренасят дивана в коридора. Един от хамалите натискат бутона на асансьора и чакат 2 минути да дойде. Отваря се вратата и вътре има 6 човека заедно с куче без шанс да влезе дори 1 човек още.
Ако живеете в жилищна сграда или апартамент на високо, ще трябва да резервирате асансьора и да координирате времето с хамалските услуги.


Етикетирайте кутиите, съгласно всяка стая
Направи го! Преместването е завършено и хамалите са напуснали и сега вие сте сам във новия си дом. Но сега се оглеждате и навсякъде има кутии. Отваряте първата кутия в хола и виждате че вътре има кухненски съдове. Отивате до кухнята и там отваряте кутия пълна с одеала и дрехи. Колкото и уморени да сте разбирате, че преместването съвсем не е приключило.

За да се облекчи този проблем, има прост процес, който може да се направи по време на опаковането - етикетиране на всяка кутия, докато я опаковате. По този начин вашите хамали се ще могат да поставят кутиите в съответната  стая. Последното нещо, което искате да направите в деня на преместването, е да прекарате ненужни часове, посветени на намирането на предмети в цялата къща, и след това да ги поставите на мястото, където принадлежат. Един прост етикет на всяка кутия ще направи много по-лесно да настроите новото си място и да се почувствате като у дома си за нула време.
Хамалите също така ще могат да разберат най-безопасния начин за подреждане на кутиите в хамалския камион. Писането "крехко" на кутиите от деликатни предмети също ще позволи на хамалите да внимават как подреждат кутиите, като по този начин ще избегнете счупването на ценни предмети като например античен китайски кухненски сервиз.
Колкото и стресиращо да е преместването, има няколко прости стъпки, които ще ви осигурят, че процеса ще премине възможно най-безпроблемно Малко подготовка ще ви спести време и пари – нещо което винаги бихте искали да спестите.

 

 

Ако опаковате сами :

линия

 

 • стрелкаПърво си набавете всички необходими здрави материали – кашони с различна дебелина; широколентово тиксо; стреч фолио; найлон; аеропласт; канап; опаковъчна хартия и разноцветни маркери. Ние можем да ви ги предоставим, ако предпочетете така.

 • стрелкаЗапочнете опаковането няколко дни преди преместването. Пакетирайте най-напред вещите, които използвате най-рядко.

 • стрелкаНе опаковайте запалими вещества

 • стрелкаНадпишете съдържанието на всеки кашон

 • стрелкаСнимки, картини и огледалата опаковайте първо в няколко пласта хартия, а след това ги поставете в плоска кутия.

 • стрелкаДрехите може да оставите по закачалките или да опаковате плътно в кашони.

 

 

Хамали

* Задължителни полета

Най-добри цени в София
Хамалски услуги
Дългогодишен опит качество и коректност
ХАМАЛИ ХАРИ
Професионално опаковане монтаж и демонтаж
Професионално опаковане монтаж и демонтаж