Хамалски услуги ХАМАЛИ ХАРИ
0888 972 501
02/ 987 57 07

Преместване в къща или офис за първи път?
(Не пренебрегвайте тези 3 съвета по преместването):

линия

 

Вземете химикалка и хартия! Време е да започнете да правите списъка за преместването в нова къща или офис. От бюджетиране за преминаване към подготовка за живот в новия си дом или офис, има един непрекъснат списък на нещата, които трябва да правите, когато се премествате в къща или офис за първи път. Ако сте в процес на подготовка на вашия списък за преместване, не забравяйте да включите тези 3 лесни за пропускане стъпки:


 • стрелкаИзмерванията на новия дом / офис - Преди да се преместите в нова къща / офис, не забравяйте да разгледате чертежа на новото си помещение. Измерете всички вътрешни пространства, както и собствени мебели. По този начин, ще знаете точно кои вещи ще се поберат в новия ви дом. Също така ще можете да насочите по-добре вашите професионалисти от Хамали Хари, къде да поставят всичките ви мебелиИзмерванията на новия дом - Преди да се преместите в нова къща, не забравяйте да разгледате чертежа на новия си дом;


 • стрелкаПрехвърляне на комуналните сметки и свързвания - Няколко седмици преди преместването, се свържете с вашите хамалски услуги, за да ги уведомите, че желаете да ползвате услугите им. Продължете и планирайте датите за свързване с газ, електричество, интернет и всичко друго което е необходимо за безпроблемното и удобно ползване на новия ви дом / офис. Тук влиза и свързване с доставчика си на кабелни и интернет услуги, както и с вашия доставчик на система за сигурност, за да насрочите дата на инсталация след преместването;


 • стрелкаДата на преместване - Искате ли по-евтино преместване? Изберете междинна седмица, в средата на месеца, когато се премествате и наемате Хамалски услуги от хамали Хари. Също така, избягвайте върховите сезони, когато цените обикновено са по-високи. Вместо това, се стремете, към преместване между месеците октомври и април, когато търсенето на хамалски услуги е най-ниско;

 

 

Съвети за лесно преместване на дома:

линия

 

Местенето може да е дълъг и изтощителен процес. Всичките ви мебели, хладилника и микровълновата, посудата и чашите, всичките ви дрехи, дори и малките сувенирчета, които сте насъбрали от пътуванията си – всички те трябва да бъдат опаковани, запечатени, надписани и натоварени в камиони. Незавсимо от това дали сте мнималист или пък ви е трудно да се разделяте с вещи, този процес изисква време, внимание и грижа, за да се опаковат внимателно и безопасно всичките ви принадлежности.
Най-доброто и сигурно решение е наемането на хамалски услуги, които да свършат това вместо вас. И въпреки това, ето няколко съвета, които, заедно с намането на хамалски услуги при преместване на офис или дом, ще осигурят пълно запазване на любимите ви вещи:


 • стрелкаЗа да осигурим, че мебелите ви ще пристигнат без драскотини при преместване, препоръчваме да ги опаковате в одеяла или найлон с балончета. Също така, не поставяме тиксо директно върху дърво или боядисани повърхности;


 • стрелкаЗа да предпазите фини дървени повърхности от надраскване, препоръчваме да ги лакирате.


 • стрелкаПоставете възглавниците от дивана в точбички, така че да остане повече място в камиона, използван с хамалски услуги.


 • стрелкаОпитайте се да поставите всякаква електроника в оригиналните им кутии. При възможност, поставете във втора кутия;


 • стрелкаВсякакви двеижещи се части трябва да бъдат обездвижени и всякакви кабели трябва да самаркирани с цвят, за да е по-лесно новото им свързване;


 • стрелкаЗапазете всякакви дискове и софтуер с вас, тъй като този вид вещи се нараняват по-лесно;


 • стрелка• Опаковайте чинии, като ги поставите изправени на ръбовете им и поставете кърпи или друг вид мека материя на дъното и от всички страни на кутиите;


 • стрелка• Опаковайте всякаква посуда и чаши в хартия и запълнете празните пространства със страници от вестници, за да уплътните добре.

 

 

Ние ценим своите клиенти, затова подготвихме страница със съвети по отношение на хамалските услуги.


линия

 

Прочетете внимателно нашите съвети преди хамалите ни да се заемат с преместването на вещите, дома или офиса ви. Подготвили сме ги специално, за да Ви улесним и помогнем. Ако ни се доверите, ще спестите време и притеснения и ще ни помогнете за безпроблемното транспортиране на имуществото ви.


 • стрелкаНаправете подробен списък на вещите и мебелите за преместване;


 • стрелкаИзхвърлете предметите, от които повече няма да имате нужда;


 • стрелкаПредупредете съседите за часа и датата на преместването си и за възможността да използвате продължително асансьора и стълбището;


 • стрелкаАко преместването се извършва на място, където се налага разрешение за използване на асансъора, осигурете го предварително.


 • стрелкаАко сте на трудно достъпно място за нашият транспорт, осигурете предварително място за паркиране.

 • стрелкаАко сред вещите, които ще пренасяте, има фризер или хладилник, извадете всичко от него 48 часа преди транспортирането, размразете го и го подсушете;


 • стрелкаОтстранете от вещите за пренасяне всички запалими вещества, почистващи препарати, белина, боя, спрейове и муниции;


 • стрелкаЧупливите вещи съберете на едно място и ги надпишете. Така хамалите ни ще са наясно, че трябва да работят внимателно с тях.


 • стрелкаПреносът и транспортирането на ценните вещи, пари в брой, важни документи и бижута се уточнява предварително, поради специалните грижи, които изисква.


 

 

Необходими и ценни съвети и аспекти за при наемане на фирма за хамалски услуги:

линия

 

Току-що сте наели или купили новото си място и сте готови да започнете следващата глава от живота си. Можете да видите финалната линия и тя е почти там! Сега просто трябва да я преминете. С толкова много различни аспекти, свързани с преместването, е лесно да забравите за нещо тук или там. Тези битови съвети ще ви помогнат да гарантирате, че вашият ден на преместване е гладък, без никакви ненужни главоболия в последната минута.


Отстраняване на тежки и крехки предмети от шкафовете(скриновете)
Това е денят преди преместването и все още не сте приключили с опаковането. Поставянето на съдовете става по-дълго, отколкото очаквахте. Но най-сетне мислите, че най-накрая сте готови да опаковате цялата си къща. Въздишаш с облекчение, докато си изсипваш чаша вино. Обикаляш още веднъж дома и забелязваш скрин (шкаф) в ъгъла, пълен с неща. Твърде изморен си и решаваш, че може да бъде преместен без да вадиш нещата от него.
Това, което не осъзнахте, е, че шкафа ви не харесва промяната. Неговите крака и рамка не са пригодени за преместване особено  с чекмеджета неравенства и издатини. Преместването приключва и има само още една щета – онзи шкаф, заедно със счупените предмети в него. Сега когато е късно вечерта мислите само за него. Предметите трябва да бъдат заменени или поправени и онова спестено време предната вечер се връща отново да те преследва.
Това е разочароващ момент, който лесно може да бъде избегнат. Ако е лек дрешник, отстранете всичко преди преместването. Това просто не си струва риска. За по-здрави скринове си заслужава да оставите предмети като дрехи вътре, но за крехки предмети – винаги е по-добре да ги премахнете.


Уверете се че има паркомясто и на двете места
Вече е сутринта на преместването и компанията за хамалски услуги ви се обажда за да ви каже, че са на път към вас. Питат ви къде могат да паркират големия камион и това е момента когато се паникьосвате. Излизаш навън и виждаш, че на улицата ви са паркирани коли докъдето ви виждат очите. Най-близкото паркомясто е на 2 преки далеч от вас и вие срамежливо информирате хамалите за ситуацията. Те ви уведомяват, че преместването ще се осъществи късно през вечерта и ще струва 3 пъти по-скъпо от това, което сте предвидили.
Резервирането на място за паркиране на двете места е от съществено значение за ефикасното преместване. Задължението на клиента е да осигури паркинг място на хамалите. Всички такси по паркоместата са също отговорност на клиента. Това ще направи по-къс и по-лесен деня за преместване.


Резервиране на асансьорите
Хамалите пристигат и влизат във вашия апартамент. Вдигат и пренасят дивана в коридора. Един от хамалите натискат бутона на асансьора и чакат 2 минути да дойде. Отваря се вратата и вътре има 6 човека заедно с куче без шанс да влезе дори 1 човек още.
Ако живеете в жилищна сграда или апартамент на високо, ще трябва да резервирате асансьора и да координирате времето с хамалските услуги.


Етикетирайте кутиите, съгласно всяка стая
Направи го! Преместването е завършено и хамалите са напуснали и сега вие сте сам във новия си дом. Но сега се оглеждате и навсякъде има кутии. Отваряте първата кутия в хола и виждате че вътре има кухненски съдове. Отивате до кухнята и там отваряте кутия пълна с одеала и дрехи. Колкото и уморени да сте разбирате, че преместването съвсем не е приключило.

За да се облекчи този проблем, има прост процес, който може да се направи по време на опаковането - етикетиране на всяка кутия, докато я опаковате. По този начин вашите хамали се ще могат да поставят кутиите в съответната  стая. Последното нещо, което искате да направите в деня на преместването, е да прекарате ненужни часове, посветени на намирането на предмети в цялата къща, и след това да ги поставите на мястото, където принадлежат. Един прост етикет на всяка кутия ще направи много по-лесно да настроите новото си място и да се почувствате като у дома си за нула време.
Хамалите също така ще могат да разберат най-безопасния начин за подреждане на кутиите в хамалския камион. Писането "крехко" на кутиите от деликатни предмети също ще позволи на хамалите да внимават как подреждат кутиите, като по този начин ще избегнете счупването на ценни предмети като например античен китайски кухненски сервиз.
Колкото и стресиращо да е преместването, има няколко прости стъпки, които ще ви осигурят, че процеса ще премине възможно най-безпроблемно Малко подготовка ще ви спести време и пари – нещо което винаги бихте искали да спестите.

 

 

Ако опаковате сами :

линия

 

 • стрелкаПърво си набавете всички необходими здрави материали – кашони с различна дебелина; широколентово тиксо; стреч фолио; найлон; аеропласт; канап; опаковъчна хартия и разноцветни маркери. Ние можем да ви ги предоставим, ако предпочетете така.

 • стрелкаЗапочнете опаковането няколко дни преди преместването. Пакетирайте най-напред вещите, които използвате най-рядко.

 • стрелкаНе опаковайте запалими вещества

 • стрелкаНадпишете съдържанието на всеки кашон

 • стрелкаСнимки, картини и огледалата опаковайте първо в няколко пласта хартия, а след това ги поставете в плоска кутия.

 • стрелкаДрехите може да оставите по закачалките или да опаковате плътно в кашони.

 

 

Хамали

* Задължителни полета

Най-добри цени за хамалски услуги в София
Хамалски услуги
Дългогодишен опит качество и коректност
ХАМАЛИ ХАРИ
Опаковане, продажба на кашони, монтаж, демонтаж
Професионално опаковане монтаж и демонтаж

Таг:хамали, хамали Хари,хамали в София,хамалски услуги,Професионално преместване,пренасяне на мебели,преместване на офиси,всякакви хамалски услуги,хамалски услуги,транспортни услуги